Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЗУ №3219: роз'яснюємо особливості застосування РРО 

, опубліковано 12 вересня 2023 о 16:37

Вже з 1 жовтня цього року на підприємців очікують зміни у податковому законодавстві. На тих, хто не встиг зареєструвати класичні реєстратори або програмі, так звані РРО і ПРРО – чекають штрафи. 

Про це розповідають підприємцям міста начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко та начальник відділу фактичних перевірок Ярослав Двірник.

«Закон України № 3219 не встановлює нових правил, а лише поновлює дію довоєнних положень законодавства. Саме тому зараз ми проводимо активну роз’яснювальну роботу серед підприємців. Наше завдання – розказати, підказати, максимально поінформувати бізнес про обов’язок застосування РРО та поновлення штрафних санкцій за їх незастосування», – наголошує Ярослав Двірник.

Очільник ДПІ Олександр Коваленко зазначає, що багато хто з бізнесменів вже користується цифровими засобами розрахунку, хтось ще тільки починає опановувати новий інструмент для ведення бізнесу. 

«І якщо у когось виникають питання щодо реєстрації, необхідна консультація щодо використання – звертайтесь на наші гарячі лінії, які працюють щоденно з понеділка по п’ятницю. Наші працівники допоможуть та нададуть фахові консультації» – додає очільник ДПІ у м.Черкасах. 

Перелік телефонів доступний у розділі «Контакти/ Відповідальні за надання практичної та методологічної допомоги бізнесу з питань застосування РРО/ПРРО».