Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-зустріч з питань застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО відбулась у Черкасах

, опубліковано 18 серпня 2023 о 16:45

Начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко та начальник відділу фактичних перевірок ГУ ДПС у Черкаській області Ярослав Двірник провели зустріч в режимі ZOOM-конференції на тему: «Новації Закону України № 3219 в частині застосування РРО та ПРРО». 

Посадовці проінформували учасників заходу щодо набрання чинності 01 серпня 2023 року Законом України від 30.06.2023 № 3219-ІХ, яким, зокрема, внесені зміни до Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Фахівці нагадали, що обов’язок використання суб’єктами господарювання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій  набрав чинності ще з 01 січня 2022 року, проте на період дії воєнного стану штрафи не застосовувались, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахунків при продажу підакцизних товарів. Відтак, із 01 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій до всіх суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства.

Крім цього, учасників заходу ознайомили з порядком реєстрації ПРРО у податкових органах  та розповіли  про переваги застосування  програмного РРО від ДПС.

Податківці закликали підприємців дотримуватись вимог чинного законодавства і прозоро вести свою діяльність, а у разі виникнення додаткових питань звертатись на «гарячі лінії» з питань застосування РРО/ПРРО, що діють при Управлінні. 

Більше актуальних новин щодо застосування ПРРО на сайті ДПС https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/