Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон України № 2888: зміни з 1 квітня 2023 року.Рубрика «Новації. Закон №2888»

, опубліковано 31 березня 2023 о 14:44

Головне управління ДПС у Черкаській області з метою реалізації норм Закону України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг)» (далі - Закон № 2888) повідомляє наступне.

Закон № 2888 набирає чинності з 1 квітня 2023 року, крім змін до Закону України «Про Національний банк України та змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про платіжні послуги», які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону № 2888 (опублікований 31.01.2023).

Законом № 2888 внесені зміни до Податкового кодексу України та інших законів України, зокрема:
- в частині приведення у відповідність до вимог Закону України «Про платіжні послуги» та застосування понять: «банки», «небанківській надавач платіжних послуг», «електронний гаманець у емітента електронних грошей», «платіжні інструкції», «рахунок у банку /небанківському надавачу платіжних послуг» та інших;
- зміни щодо обліку платників податків та відповідальності;
- зміни щодо повноважень контролюючих органів стосовно зупинення видаткових операцій на рахунках платника податків, арешту та стягнення коштів;
- податок на прибуток підприємств;
- податок на доходи фізичних осіб;
- податок на додану вартість.

Таким чином, Головним управлінням ДПС у Черкаській області запроваджується рубрика «Новації. Закон №2888» з щоденним роз’ясненням  змін, та наданням детальної інформації відповідно до пунктів закону.