Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа – новий формат спілкування

, опубліковано 16 лютого 2023 о 14:04

У рамках Комунікаційної податкової платформи сьогодні в Христинівській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області відбулася зустріч з керівництвом Спілки підприємців в Христинівському районі Олександром Ковальом. 

Зустріч провела начальник Христинівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Людмила Вусата. В оперативному комунікаційному спілкуванні також взяли участь працівники Христинівської ДПІ та фізичні особи підприємці територіальної громади. Темою сьогоднішнього діалогу було обговорення найбільш проблемних для платників податків питань порядку визначення мінімального податкового зобов’язання (далі МПЗ) для фізичних осіб підприємців.

Під час заходу керівником ДПІ було роз’яснено особливості розрахунку МПЗ, порядку формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ. Податківці також звернули увагу, що для власників, орендарів та користувачів земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, першим роком для визначення МПЗ є 2022 рік. Крім того, платників проінформовано про зміни до форм податкових декларації, які доповнені додатком та надано практичні рекомендації щодо порядку заповнення  такого додатку.

В ході бесіди Олександр Коваль отримав фахові відповіді на свої запитання та зауважив про необхідність проведення таких заходів у подальшому.

На завершення зустрічі Людмила Вусата наголосила, що фахівці Головного управління ДПС у Черкаській області завжди готові до діалогу з громадськістю, бізнесом, особливо у разі виникнення нагальних питань. Саме для якісного та оперативного спілкування податківців з платниками і працює Комунікаційна податкова платформи. Всі звернення, які надходять на дану платформу, отримують зворотній зв'язок від податківців Черкащини.