Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Визначення контролюючої особи

, опубліковано 06 грудня 2022 о 08:51

Яким чином визначається контролююча особа, якщо одна ФО володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відс. у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими ФО та/або ЮО, та при цьому жодна з осіб самостійно не визначить себе контролюючою особою щодо такої частки у повному розмірі?

Згідно з п.п. 39 прим. 2.2.1 п. 39 прим. 2.2 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями платником податку щодо прибутку контрольованої іноземної компанії є контролююча особа.

Якщо одна фізична або юридична особа володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відсотків у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими фізичними та/або юридичними особами, та при цьому жодна з осіб самостійно не визначить себе контролюючою особою щодо такої частки у повному розмірі, вважається, що всі зазначені особи є контролюючими особами для контрольованої іноземної компанії у рівних частках (незалежно від того, чи досягає розмір частки кожного з них 25 відсотків).

 

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.