Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коригування фінансового результату

, опубліковано 22 листопада 2022 о 08:53

Чи має право підприємство не проводити коригування фінансового результату до оподаткування, встановлене підпунктом 140.5.9 п.140.5 ст. 140 ПКУ, починаючи з 24.02.2022 у податкових періодах, на які припадають здійснення відповідних господарських операцій з добровільного перерахування коштів, передання товарів, виконаних робіт, наданих послуг отримувачам, зазначеним у цьому підпункті, для потреб забезпечення оборони держави з урахуванням набрання чинності положень п.п. 69.6 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ і змін до них?

Якщо в період воєнного стану підприємство здійснює добровільне перерахування коштів, передання спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, на користь отримувачів, зазначених у п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. ХХ ПКУ, для потреб забезпечення оборони держави, різниця щодо сум таких коштів та вартості товарів, виконаних робіт, наданих послуг, встановлена п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 ПКУ, не виникає.

Положення п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. ХХ ПКУ застосовуються при здійсненні відповідних операцій з добровільного передання товарів за переліком товарів, зазначених у такому підпункті.

При цьому за операціями з добровільного передання інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг, перелік яких не визначено у п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. ХХ ПКУ, положення цього підпункту до затвердження такого переліку КМУ не застосовуються.

На даний час перелік таких інших товарів розробляється Урядом.