Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відображення інформації в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування

, опубліковано 01 вересня 2022 о 16:11

Яким чином ЮО в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування відображає інформацію про відмову від використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, з метою повернення на четверту групу ЄП протягом періоду воєнного, надзвичайного стану на території України?

Юридична особа, платник єдиного податку четвертої групи, який прийняв рішення перейти на використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, згідно з п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та який у період дії воєнного, надзвичайного стану на території України самостійно відмовляється від використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, подає Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування з позначкою «Відмова», в якій заповнює поля 1 – 4 та 5.5 «Відмова від спрощеної системи оподаткування». При цьому в полі заповнюється дата (період) відмови від застосування спрощеної системи оподаткування та причини відмови від спрощеної системи оподаткування і переходить на сплату інших податків і зборів.

Для переходу на спрощену систему оподаткування сільськогосподарський товаровиробник повинен не раніше ніж через два календарні роки після самостійної відмови від використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, подати відповідно до п.п 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 ПКУ до контролюючого органу не пізніше 20 лютого поточного року загальну податкову декларацію з податку на поточний рік, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва, відомості (довідку) про наявність земельних ділянок.


За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.