Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Консолідація зусиль для легалізації трудових відносин

, опубліковано 25 серпня 2022 о 14:22

Актуальні питання щодо легалізації трудових відносин, погашення заборгованості з виплати заробітної плати в організаціях, установах, підприємствах області, обговорювалися сьогодні під час робочої зустрічі в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергія Гришка з головою Федерації профспілок Черкаської області Петром Шевченком. У заході також взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяна Харьковська та керівники профільних підрозділів.

Сергій Гришко зазначив, що в нинішніх кризових умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Так, підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Захід пройшов в рамках дії комунікаційної податкової платформи для оперативного вирішення питань, які виникають у роботі організацій, установ, підприємств області.

За результатами зустрічі прийнято ряд рішень щодо  поглиблення співпраці у питаннях легалізації трудових відносин, погашення заборгованості з виплати заробітної плати в організаціях, установах, підприємствах області.