Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з громадськими організаціями

, опубліковано 10 серпня 2022 о 09:45

Сьогодні відбулася робоча зустріч в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергія Гришка з головою «Спілки сільськогосподарських товаровиробників Черкаської області» Сергій Зубачовим.

Під час зустрічі обговорили нагальні питання, з якими аграрії звернулись до «Спілки сільськогосподарських товаровиробників Черкаської області».

Ключевим питанням порядку денного було питання сплати до міського бюджету громад  податку на нерухоме  майно, відмінне від земельної ділянки.

Так, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

Підставою для нарахування податку є дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, держателем якого є Міністерство юстиції України, або оригінали відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Сергій Гришко відмітив, що ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр. Отже, сума податку залежить від ставки податку встановленої відповідною місцевою радою за місцезнаходженням кожного об’єкта нерухомості та загальної площі таких об’єктів.

Під час зустрічі надані вичерпні відповіді на запитання та запропоновано практичну  допомогу.