Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги! Триває останній місяць одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 08 серпня 2022 о 14:13

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування передбачає, що фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також не резиденти наразі, але що були такими на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Кодексу є чи були платниками податків мають право подати добровільну декларацію щодо податків і зборів, що не були сплачені або сплачені не у повному обсязі. Водночас зазначати джерела одержання (набуття) таких об’єктів декларант не зобов’язаний.

Звертаємо увагу, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування є виключно добровільним. Його мета – дати можливість громадянам легалізувати власні неоподатковані або оподатковані не у повному обсязі доходи та надалі вільно їх використовувати.

Подати декларацію до ДПС України можна за допомогою приватної частини Електронного кабінету. Також на вебпорталі ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування» можна ознайомитися з прикладами заповнення декларації, нормативно-правовими актами та іншими роз’яснювальними матеріалами.