Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Граничний термін декларування податкових зобов’язань за 2 квартал з рентної плати та екологічного податку

, опубліковано 02 серпня 2022 о 14:43

Головне управління ДПС у Черкаській області  нагадує, що останній день подання звітності  за 2 квартал – 9 серпня 2022 року.

Так, Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» збільшено ставки рентної за спеціальне використання води та екологічного податку.

Розміри нових ставок та коригуючих коефіцієнтів, які використовуються при обчисленні податкових зобов’язань з рентної плати за спеціальне використання води наведені у статті 255 Податкового кодексу України, з екологічного податку у статтях з 243 по  248 Кодексу.

Звертаємо увагу, що останній день сплати податкових зобов’язань за 2 квартал 2022 року  - 19 серпня.

Також нагадуємо, що відповідно до Закону України  від 12.05.2022 №2260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», який набрав чинності 27 травня 2022 року, відновились податкові обов’язки для платників податків, у яких є можливість своєчасно подавати податкову звітність та сплачувати податки.