Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова робоча нарада з питань заборгованості зі сплати ЄВ

, опубліковано 21 червня 2022 о 10:46

Своєчасна сплата єдиного внеску суб’єктами господарювання, погашення заборгованості з цього платежу підприємствами та приватними підприємцями області – стали темою спільної наради керівництва Головного управління ДПС та Пенсійного фонду.

Участь у заході взяв начальник управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Черкаській області Олег Коваль.

Під час наради врахували обмеження щодо примусового стягнення заборгованості, що діють в умовах воєнного стану та обговорили альтернативні шляхи погашення заборгованості з єдиного соціального внеску.

Станом на 01.06.2021 заборгованість з єдиного соціального внеску становила 282 334,77 тис. грн, з них економічно активних платників – 251 770, 48 тис. грн.

Олег Коваль наголосив, що надана законодавством можливість не сплачувати єдиний внесок у період дії воєнного стану є лише правом платника, а не звільненням його від нарахування внеску.

При цьому, звернув увагу, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

В зв’язку з цим, закликав усіх представників бізнесу Черкащини щомісячно сплачувати ЄСВ до Пенсійного фонду, а у разі наявності заборгованості – погасити ї її. Це дозволить своєчасно виплачувати пенсії та інші соціальні виплати в умовах воєнного стану.

Водночас  подякував тим підприємцям, які сумлінно продовжують виконувати свої обов’язки, та в березні – червні поточного року сплатили єдиний внесок в повному обсязі. Завдяки цьому, до Пенсійного фонду за останній місяць надійшло 936,7 млн гривень внеску, а в цілому з початку року сума надходжень склала  3,3 млрд гривень.