Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стан роботи системи моніторингу відповідності ПН/РК

, опубліковано 21 червня 2022 о 09:12

Стан роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінювання ступеня ризиків

За січень-травень 2022 року на розгляд комісії ГУ ДПС у Черкаській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Комісія) подано 5003 Повідомлень про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування 550 суб’єктами господарювання на загальну суму ПДВ 127 млн гривень.

За результатами розгляду Повідомлень щодо подання пояснень та копій документів  прийнято 4664 рішення про реєстрацію 514 суб’єктів господарювання ПН/РК на загальну суму ПДВ 118 млн гривень.

Крім того, Комісією враховано 116 Таблиць даних платника податку з інформацією щодо кодів видів економічної діяльності платника податку згідно з УКТЗЕД та/або кодів послуг згідно з ДКПП.

Якщо у майбутньому будуть виявлені ризики у діяльності підприємства, таблиця може бути скасована, як на регіональному так і на центральному рівні.

З метою усунення недоліків, які мають місце при подані Таблиці, пропонуємо платникам надавати до такої Таблиці уніфіковану форму пояснення.

До відома платників податків, Комісія працює у штатному режимі. У разі виникнення додаткових питань з приводу зупинення реєстрації ПН/РК, ви завжди, можете отримати консультацію у спеціалістів ГУ ДПС у Черкаській області за номером телефону (0472) 33-91-97.