Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання декларацій усіх типів

, опубліковано 02 травня 2022 о 13:49

Відповідно до Указу Президента України від 18 квітня 2022 року № 259/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 21 квітня 2022 року №2212-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану»» строк дії воєнного стану в Україні продовжено з 25 квітня 2022 року строком на 30 діб.

Роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції від 07.03.2022 №4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів контролю в умовах воєнного стану (подання декларацій, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, проведення перевірок) (далі – Роз’яснення №4) встановлено, що декларації усіх типів подаються протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни.

Разом з цим, відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області наголошує, що Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції продовжує працювати. Тому, якщо у державних службовців наявна уся необхідна інформація для заповнення декларацій, їх можна подати через персональний кабінет (https://portal.nazk.gov.ua/login) до закінчення термінів, визначених Роз’ясненнями №4.

Важливо пам’ятати, що Національне агентство з питань запобігання корупції обмежило доступ до публічної частини Реєстру декларацій та пошуку декларацій посадовців, щоб не наражати на небезпеку публічних службовців на окупованих територіях України.  Проте доступ до всіх поданих раніше документів можна отримати після входу до персонального кабінету.

Зверніть увагу, що у кабінеті всі ваші документи будуть відображатися із персональними даними, які у відкритій частині реєстру були заховані.