Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація для суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами

, опубліковано 11 березня 2022 о 09:23

Пунктом 1 Закону України від 03.03.2022  № 2118-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану" внесено зміни до пп. 69.10 п. 69 Підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України, а саме: вважаються діючими ліцензії, по яких до припинення або скасування воєнного стану на території України не сплачено черговий платіж за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії на право:

•    виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;
•    виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, та місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Обов'язки щодо сплати чергових платежів / дії щодо продовження ліцензії мають бути виконані суб'єктом господарювання протягом 30 днів, наступних за днем припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Інформація щодо діючих ліцензій розміщена на сайті ДПС України в розділі «Реєстри» та буде актуальною до дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

В разі виникнення необхідності листування з Головним управлінням ДПС у Черкаській області радимо платникам податків здійснювати його засобами електронного зв’язку за допомогою електронного кабінету платника податків.

Також, наголошуємо, що платники податків відповідно до пп. 112.8.9 п. 112.8 ст. 112 ПК України звільняються від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень та порушення іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у зв'язку із настанням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), засвідчених ТПП України, у зв'язку із запровадженням воєнного стану в Україні, з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України.

Разом з тим, з метою забезпечення фінансової стабільності та обороноздатності нашої Держави просимо своєчасно та в повному обсязі виконувати свій податковий обов’язок.