Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжували розповідати про новації у сфері застосування РРО – під час онлайн-семінару

, опубліковано 28 січня 2022 о 14:39

В рамках роз’яснювальної роботи серед платників щодо змін у здійсненні розрахункових операцій  заступником начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяною Харьковською проведено черговий онлайн-семінар для платників Уманського та Звенигородського районів.

Спікерами семінару виступили: начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Ярослав Двірник та головний державний інспектор відділу супроводження інформаційних систем управління електронних сервісів Лариса Сватуха. Під час виступу платників податків проінформували, що з 1 січня 2022 року фізичні особи – підприємці, зокрема, суб’єкти господарювання ІІ – IV груп зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій. Застосовувати РРО/ПРРО повинні суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі при продажу товарів, у сфері громадського харчування, надання послуг, а також операції з приймання готівки для її подальшого переказу.

Податківці звернули увагу слухачів, що мають право не застосовувати РРО/ПРРО тільки спрощенці – платники єдиного податку І групи та підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості.

Фахівцями Головного управління наголошено, що подання суб’єктами господарювання заяв для реєстрації РРО/ ПРРО (за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО) можливо через безкоштовний сервіс ДПС України «Електронний кабінет» в режимі онлайн.   

На всі питання, що задавались платниками у ході семінару, були надані вичерпні відповіді.