Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага шахраї!!

, опубліковано 25 листопада 2021 о 08:55

Шановні платники податків! Відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області фіксуються спроби телефонного психологічного тиску шахраїв на представників підприємницької діяльності з метою отримання грошових коштів.

Так, протягом останніх днів, зросла кількість телефонних дзвінків  до суб’єктів господарської діяльності Черкаської області з наступних номерів мобільних операторів України:
(068) 412-65-56
(097) 947-99-76
(068) 412-87-17
(068) 412-68-22
(096) 875-88-05
(066) 808-32-96

Особливо активізувались шахраї на території міста Черкаси та Черкаського району.

Невстановлені на даний час особи телефонують або надсилають повідомлення через месенджери з вказаних номерів та представляються керівництвом Головного управління ДПС у Черкаській області або їх довіреними представниками. Далі, під різними приводами (надання грошової допомоги, погрози застосування штрафних санкцій, уникнення проведення перевірок тощо), здійснюючи тиск на  керівників суб’єктів господарської діяльності Черкаської області, шахраї пропонують перераховувати їм грошові кошти на карткові рахунки різних банківських установ України. У своїх діях злочинці розраховують на психологічний ефект раптовості через залякування та шантаж та, у підсумку, отримання швидкого і легкого збагачення.

Головне управління ДПС у Черкаській області  наголошує, що ці наразі невстановлені особи не мають жодного відношення до податкової служби.

Більш того, податкова служба активно та ефективно впроваджує дистанційний формат взаємодії з бізнесом за посередництвом електронних сервісів, що виключає особисте спілкування, відтак – суб’єктивний чинник та корупційні ризики.

Застерігаємо не йти на контакт зі зловмисниками та в жодному разі не переказувати кошти, а про подібні випадки одразу повідомляти правоохоронні органи та відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС  у Черкаській області будь-яким зручним способом:
- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: вул. Хрещатик, 235, м. Черкаси, 18002;
- на офіційну електронну адресу ГУ ДПС у Черкаській області ck.official@tax.gov.ua;
- засобами телекомунікації, безпосередньо до відділу з питань запобігання та виявлення корупції, за телефоном 0472 – 33-91-27
- на офіційну електронну адресу відділу з питань запобігання та виявлення корупції ck.szvk@tax.gov.ua;
- у письмовому вигляді через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції.