Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Обізнаний – попереджений» (проведення кущового семінару з нововведень у законодавстві)

, опубліковано 29 жовтня 2021 о 16:23

В рамках виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2021-2025 роки, за сприянням Черкаської обласної державної адміністрації, 29 жовтня 2021 року Департаментом регіонального розвитку Черкаської ОДА, в залі засідань Золотоніської міської громади було проведено кущовий семінар для представників бізнесу та громадських організацій  підприємців з питань нововведень у законодавстві. Семінар вела – голова профспілки підприємців Черкас Ольга Ракова;  серед запрошених: начальник Золотоніської ДПІ Юрій Байбуз, заступник начальника Золотоніської ДПІ Антоніна Миргородська, начальник Золотоніського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Ірина Поїзник, завідувач Золотоніського сектору податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Сергій Мірошник, головний державний інспектор  Золотоніської ДПІ Світлана Козак, а також заступник начальника управління Державного нагляду за дотриманням санітарного  законодавства ГУ ДПС у Черкаській області Наталія Видра та виконуючий обов’язки начальника  Золотоніського відділення ФСС у Черкаській області Людмила Марущенко.

На початку заходу Ольга Ракова зазначила про важливість проведення таких семінарів та про проведення відкритого діалогу між представниками бізнес спільнот та представників органів виконавчої влади.

Під час виступу начальник Золотоніської ДПІ Юрій Байбуз наголосив на необхідності влади і підприємців працювати як партнери, шукаючи взаємопорозуміння і підтримку один одного.

Основні питання, які розглядалися в ході семінару це:
- Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування (доповідач Антоніна Миргородська).
- Основні питання адміністрування податків і зборів з фізичних осіб, новації у сфері застосування РРО та ПРРО (доповідач Ірина Поїзник).
- Основні засади подання податкової звітності та застосування електронних сервісів ДПС (доповідач Світлана Козак).
- Відкритий діалог представників бізнесу з податківцями (Юрій Байбуз, спеціалісти).
- Про санітарно-гігієнічні вимоги на період карантину, пов’язаного з гострою респіраторною хворобою COVID-19; щодо запроваджених заходів на період карантину у зв’язку з поширенням короновіросної хвороби (доповідач Наталія Видра).
- Основні принципи та нові аспекти запровадження е-лікарняних (доповідач Людмила Марущенко).

Податківці завжди  відкриті до діалогу  щодо  вирішення проблемних питань, адже лише спільними зусиллями можна зміцнити економіки регіону та країни в цілому.

Дякуючи присутнім за співпрацю та сподіваючись на нові спільні проекти податківці Золотоніщини наголосили, що такі заходи завжди корисні, з одного боку -   це у певній мірі сприяє уникненню помилок у майбутньому для представників бізнесу, з іншого – почути проблемні питання та спробувати їх вирішити.

 

За матеріалами Золотоніської ДПІ