Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Екскурсія студентів до податкової

, опубліковано 21 жовтня 2021 о 17:16

Сьогодні до Головного управління ДПС у Черкаській області завітали студенти 1, 2 та 3 курсу Черкаського державного технологічного університету факультету економіки та управління.

Знайомство з податковою студенти розпочали з відвідування Центу обслуговування платників.

Начальником ДПІ у м. Черкасах Олександром Коваленком для студентів було організовано екскурсію в Центрі обслуговування платників. Він розповів про сучасні нововведення та електронні сервіси, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомив з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання та надання податкової звітності. Цікавою для студентів стала інформація про щорічну кампанію декларування доходів, коли виникає право на отримання податкової знижки та як нею скористатися, зокрема право на податкову знижку за навчання. Також, окреслив повний спектр адміністративних послуг Центру обслуговування, які надаються платникам, зазначив основні інноваційні кроки у напрямі підвищення якості обслуговування громадян та бізнесу.

До екскурсії також приєднався начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Черкасах Віталій Лушников, який розповів про те як можна стати приватним підприємцем і який алгоритм дій при цьому потрібно виконати.

Потім студентів провели до музею ДПС у Черкаській області, де з його історією ознайомила головний державний інспектор сектору інформаційної взаємодії Тетяна Несіна.

Далі слухачів провели в зал колегії, де відбуваються наради керівництва Головного управління для того, щоб безпосередньо “відчули” звичайний робочий процес. Заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Юрій Кучеренко, спілкуючись зі студентами, повідомив, що податкова служба завжди приділяла особливу увагу вихованню молодого покоління, як сумлінного платника податків, а ознайомлення студентів з особливостями праці в податкових органах є необхідним і важливим, як для них самих, так і для податківців, які зацікавлені у молодих кадрах. Зокрема, під час зустрічі розповів про структуру, пріоритетні завдання та функції податкової служби.

В.о.завідувача сектору інформаційної взаємодії Надія Перекопайко провела студентів у студію для вебінарів, де в головному управлінні здійснюють усі відео і аудіо записи для подальшої їх популяризації і висвітлення. У сьогоднішніх ”гостів” була можливість відчути себе справжніми учасниками запису і відчути себе у ролі ведучих або спікерів. А також розповіла про перспективи роботи в державній службі.

Зустріч проходила у форматі відкритого діалогу, під час якого кожен студент мав змогу задати питання кожному спікеру екскурсії та отримати відповіді на них у “живому спілкуванні”.

На завершення, студенти університету подякували фахівцям податкової за корисну та пізнавальну екскурсію, а податківці побажали студентам бути успішними, досягати омріяної мети, щоб у майбутньому стати гідними громадянами і сумлінними платниками податків.

Підсумком плідно проведеної екскурсії стали колективні фото.