Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення контрольно-перевірочних заходів на території міста Умань у місцях паломництва хасидів

, опубліковано 27 вересня 2021 о 10:21

Працівниками Головного управління ДПС у Черкаській області в рамках міжвідомчої регіональної робочої групи та під час перебування в м. Умані паломників хасидів проведено обстеження місць провадження діяльності суб’єктів господарювання на території міста Умань, у так званих місцях «паломництва хасидів».


В ході проведення перевірки було встановлено, що суб’єкт господарювання громадянка Ізраїлю здійснює реалізацію алкогольних напоїв без відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Працівниками Головного управління ДПС у Черкаській області спільно з працівниками Головного управління національної поліції у Черкаській області було вжито відповідні контрольно-перевірочні заходи до зазначеного суб’єкта господарювання.


Незаконну реалізацію зазначеної продукції припинено та вилучено працівниками Головного управління національної поліції у Черкаській області відповідно до ст.164 Кодексу про адміністративні правопорушення України.


Загалом в ході проведення заходів працівниками Головного управління ДПС у Черкаській області здійснено 33 контрольно – перевірочних заходи, в результаті яких застосовано фінансових санкцій на майже 0,8 млн гривень.


Найбільш поширені порушення:
- зберігання та реалізація фальсифікованих  алкогольних напоїв;
- реалізації алкогольних напоїв без марки акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку;
- зберігання та реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку;
-    роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни;
- роздрібна  торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.