Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення податкового законодавства мережа АЗС сплатила 2,9 млн грн штрафних санкцій

, опубліковано 21 вересня 2021 о 10:45

Державна податкова служба України постійно аналізує наявну в інформаційних базах ДПС інформацію щодо господарської діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію паливно-мастильних матеріалів (пального). Особлива увага приділяється обліку залишків пального на акцизних складах.

Так, ДПС проведено аналіз інформації, що міститься в ІТС «Податковий блок», Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, довідках про розпорядника акцизного складу пального, акцизні склади пального, розташовані на них резервуари пального, витратоміри та рівноміри, довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального, тощо.

Результати проведеного аналізу засвідчили факт невідповідності звітних даних витратомірів/рівномірів лічильників однієї з мереж АЗС, що розташовані на території однієї області, даним Єдиного реєстру акцизних накладних, які свідчать про рух пального, зокрема, встановлено нестачу пального, що в свою чергу може свідчити про реалізацію пального без застосування реєстраторів розрахункових операцій.

За результатами проведеного аналізу територіальним підрозділом фактичних перевірок організовано та проведено 7 фактичних перевірок цієї мережі АЗС, якими підтверджено факт реалізації суб’єктом господарювання пального без застосування реєстраторів розрахункових операцій.

За результатами розгляду матеріалів фактичних перевірок до суб’єкта господарювання застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму 2,9 млн грн, зокрема, відповідно до пункту 1 статті 17 Закону № 265 за непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій вчинене вперше до суб’єкта господарювання застосовано фінансові санкції у розмірі 10 відсотків вартості проданих з порушенням товарів та 50 відсотків за всі наступні порушення.

Наразі всі штрафні санкції надійшли до бюджету в повному обсязі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX