Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків сплатили до зведеного бюджету 67,7 млрд грн акцизного податку

, опубліковано 13 вересня 2021 о 10:38

За січень-серпень 2021 року до Зведеного бюджету України надійшло 67,7 млрд грн акцизного податку. Індикативний показник виконано на 109,2 відс., додаткові надходження склали 5,7 млрд гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 16 відс., або на 9,4 млрд гривень.

До загального фонду Державного бюджету України надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів на суму 52,6 млрд грн. Індикативний показник виконано на 104,5 відс., додатково надійшло 2,2 млрд гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 15,3 відс., або на 7 млрд гривень.

Позитивної динаміки надходжень акцизного податку до бюджету досягнуто, зокрема, у розрізі основних видів підакцизних товарів, а саме з вироблених на території України та ввезених на митну територію України лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів.

Так, надходження акцизного податку від лікеро-горілчаної продукції у січні-серпні 2021 року склали 5,6 млрд грн, що на 22,9 відс. більше індикативного показника, додатково до бюджету надійшло 1,0 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 13,7 відс. (0,7 млрд гривень).