Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання адміністративних послуг

, опубліковано 05 серпня 2021 о 13:26

При державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Черкаській області функціонують 22 Центри обслуговування платників (ЦОП), в яких платники податків можуть отримати інформаційні, консультативні та адміністративні послуги. Тепер до переліку адміністративних послуг додані ще дві послуги «Реєстрація платника податку на додану вартість» та «Надання витягу з реєстру платників податку на додану вартість». Таким чином, Центрами обслуговування платників забезпечується надання 77 адміністративних послуг.

Адміністративні послуги надаються в ЦОП та Головному управлінні ДПС у Черкаській області відповідно інформаційних карток і нормативних документів, якими керуються фахівці ДПС. З інформаційними картками адміністративних послуг та зразками документів, які подаються суб’єктами звернень для отримання адміністративних послуг, кожен платник податків має можливість ознайомитись у приміщеннях Центрів обслуговування платників або на субсайті Головного управління ДПС у Черкаські області офіційного вебпорталу ДПС за адресою https://tax.gov.ua/diyalnist-/admin-poslugi/.

Ознайомившись з інформаційними картками адміністративних послуг можна отримати інформацію про місцезнаходження суб’єкта надання адміністративної послуги; місця прийому суб’єктів звернень; перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, а також вимоги до них; порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги; платність надання адміністративної послуги; строк надання адміністративної послуги; перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги; результат надання адміністративної послуги; способи отримання результату; акти законодавства, що регулюють порядок та умови надання адміністративної послуги та довідкову інформацію.

Нагадуємо, ЦОП працюють з понеділка по четвер з 8 години до 17 години, у п’ятницю з 8 години до 15 години 45 хвилин; обідня перерва з 12 години до 12 години 45 хвилин; субота та неділя – вихідні дні.

Не відвідуючи ЦОП можна подати звітність, отримати послуги в електронній формі та актуальні відомості з реєстрів, скориставшись сервісом «Електронний кабінет» з допомогою електронного цифрового підпису (кваліфікований електронний підпис). Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС. Сервіс «Електронний кабінет», працює безкоштовно, скористатись ним можна цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смартпристроїв.

З повним переліком електронних сервісів ДПС можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/.