Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці перевіряють доходи ФОПів на підставі співставлення даних

, опубліковано 25 травня 2021 о 13:14

Фахівцями Головного управління ДПС у Черкаській області під час проведення співставлення між даними, вказаними підприємцями у звітності, та за даними інформаційних баз (за ознакою доходу «157» - дохід отриманий від здійснення підприємницької діяльності) виявляються значні розбіжності між самостійно задекларованими сумами доходів та даними інформаційних баз. Це свідчить про можливі випадки заниження доходу, що підлягає оподаткуванню та не надходження відповідних податків до бюджету.

Встановлені розбіжності потребують уточнення в джерелах виплати доходу. Тому на адресу податкових агентів надсилаються запити щодо підтвердження або спростування сум доходів, виплаченим на користь ФОП. Після підтвердження податковими агентами фактично виплаченого обсягу доходу на користь ФОП і у разі відмови надати уточнюючі податкові декларації, матеріали передають до управління податкового аудиту для проведення перевірок.

Підприємців запрошують до контролюючих органів для надання пояснення щодо існуючих розбіжностей.

Отже, Головне управління ДПС у Черкаській області пропонує ФОПам перед поданням податкової звітності проводити звірку з податковими агентами, від яких отриманий дохід.