Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти завітали до податківців Черкащини

, опубліковано 13 квітня 2021 о 16:46

Сьогодні до Головного управління ДПС у Черкаській області завітали студенти 3,4 та 5 курсів Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» на чолі з завідувачем кафедри фінансів Іриною Гончаренко та викладачами кафедри.
Начальник Головного управління ДПС у Черкаській області Антон Царюк привітав студентів, та зазначив, що податкова служба завжди приділяла особливу увагу вихованню молодого покоління як сумлінного платника податків, а ознайомлення студентів з особливостями праці в податкових органах є необхідним і важливим, як для них самих, так і для податківців, які зацікавлені у молодих кадрах.
Запропонував студентам ознайомитись з історією музею ДПС у Черкаській області та побажав гарного навчання.
Також для студентів начальником ДПІ у м. Черкасах Олександром Коваленком було організовано екскурсію в Центрі обслуговування платників. Він розповів студентам про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, ознайомив з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам податків, процесом приймання податкової звітності. Також студенти побачили на практиці, як платники отримують адміністративні послуги, а також подають звітність. Зокрема, звернув увагу на те, що головним напрямком реформування  податкової є розвиток онлайн сервісів і діджиталізація. Цікаво їм було почути про запровадження електронних сервісів, адже молоде покоління розуміє, що онлайн сервіси – вимоги часу.
Також податківець акцентував увагу студентів на те, що оподаткування, крім обов’язку сплати податків, передбачає реалізацію права платників податку на доходи фізичних осіб на податкову знижку, зокрема права на податкову знижку за навчання.

 

На завершення заходу, студенти подякували працівникам податкової за цікаву зустріч та позитивні враження. Такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для молоді.