Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна кампанія в навчальних закладах щодо декларування доходів, отриманих в минулому році

, опубліковано 31 березня 2021 о 15:43

Головне управління ДПС в Черкаській області продовжує роз’яснювальну кампанію щодо декларування громадянами доходів, отриманих в минулому році та використання права на податкову знижку. На днях податківці завітали до Черкаського державного технологічного університету та надали відповідні листівки для розміщення на інформаційних стендах.
Фахівці пояснили, що громадяни, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, але у 2020 році надавали репетиторські послуги, а саме: готували дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчали з будь-яких предметів тощо зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати отримані доходи до 01 травня 2021 року. Сплатити суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 01 серпня 2021 року.    Також студентів проінформували, що вони мають право скористатись податковою знижкою, щодо суми коштів, сплачених за навчання по 31.12.2021 року. Тобто, сума оподаткованого доходу фізичної особи може бути зменшена на суму податкової знижки, що призведе до зниження суми податку на доходи фізичних осіб.
Метою таких заходів є обізнаність громадян, що податкова знижка - це можливість повернути собі частину витрат сімейного бюджету. Однак, як свідчить практика, не всі розуміють, як правильно користуватись такою пільгою, таким чином фахівці надають роз’яснення в доступній формі.
Крім того,  було зазначено і те, що за вибором платника податків декларація подається до Центру обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою.
Крім цього, зважаючи на карантинні обмеження, громадяни мають можливість подати декларацію про майновий стан і доходи онлайн, скориставшись сервісом Електронний кабінет.