Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збільшення надходжень до бюджетів громад одна з основних тем для територіальних громад

, опубліковано 12 березня 2021 о 15:48

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб - Володимир Жаврід та начальник відділу адміністрування рентної плати екологічного податку місцевих податків і зборів юридичних осіб та розгляду звернень – Ганна Балабан взяли участь у інформаційному заході для територіальних громад Черкащини.
Учасниками заходу, який був організований командою ULEAD Черкаський регіональний офіс стали понад 70 учасників/фахівців з територіальних громад це -  голови місцевих рад, профільні заступники голів місцевих рад, представники місцевих фінансових органів.
Основною темою заходу постало питання - збільшення надходжень до бюджетів громад, співпраця з податковою службою та регуляторними органами влади.
Були розглянуті законодавчі вимоги щодо прийняття рішень про встановлення місцевих податків і зборів на 2022 рік. Обговорено основні питання адміністрування місцевих податків і зборів. Окремо вивчали питання легалізації заробітної плати, організації роботи щодо залучення до оподаткування фізичних осіб, які обробляють земельні ділянки. Також детально розглядалось питання щодо дотримання регуляторного законодавства при розгляді рішень органами місцевого самоврядування.