Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За чотири місяці 2020 року податковий борг по Черкаській області скорочено на 62,3 млн гривень

, опубліковано 21 травня 2020 о 10:38

За чотири місяці 2020 року податковий борг по Черкаській області
скорочено на 62,3 млн гривень

Головне управління у Черкаській області інформує, що за чотири місяці 2020 року податковий борг по Черкаській області до зведеного бюджету  скорочено  на  62,3 млн гривень.
За рахунок вжитих заходів із погашення податкового боргу надходження до зведеного бюджету з початку року склали 70,8 млн грн, в тому числі до державного – 64,5 млн грн  та до місцевого -  6,3 млн. гривень (+ 37,2 млн грн  що більше порівняно з показником минулого року в 2,4 рази).
Слід зазначити, що податковою службою області, з метою оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання з податків і зборів, вживаються усі передбачені чинним законодавством заходи із погашення податкового боргу, а саме за рахунок опису майна в податкову заставу, вилучення готівки, реалізації заставного майна направлення податкових вимог  та інших заходів  забезпечено надходження  до державного бюджету на суму 24,3  млн гривень.
За чотири місяці 2020 року відкрито провадження у справах про банкрутство відносно 5 підприємств області,  загальна сума податкового боргу  яких складає  20,1 млн  гривень.
Крім того, протягом січня-квітня 2020 року грошовими коштами від підприємств-банкрутів до бюджету надійшло 44,9 млн гривень.
Головне управління ДПС у Черкаській області вкотре наголошує на недопущенні формування податкового боргу!
Своєчасна сплата податків, зборів та обов’язкових платежів є запорукою добробуту усіх громадян.