Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За участі податкової служби у 2019 році на Черкащині працевлаштовано 13139 осіб

, опубліковано 21 січня 2020 о 10:19

В.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Дмитро Таран розповів про заходи ДПС з легалізації зайнятості, підвищення рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів та озвучив результати контролю за сплатою податків із заробітної плати за 2019 рік.

Так, за попередній рік, проведеними перевірками повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб донараховано 46,3 млн.грн. цього податку і штрафних санкцій.

За результатами перевірочної роботи та роз’яснювальних заходів у січні – грудні 2019 року додатково працевлаштовано 13 139 найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин та без сплати податків; легалізовано майже 56,4 млн.грн. доходів, до бюджету надійшло 10,1 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Дмитро Таран звернув увагу, що фахівцями служби забезпечена участь у робочих групах з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади. Крім того, з роботодавцями постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання податкового законодавства.

В результаті заслуховування працедавців на засіданнях комісій і робочих груп, створених при органах виконавчої влади (за участі ГУ ДПС), підвищили рівень заробітної плати 1723 роботодавці – юридичних осіб та 1634 фізичні особи – підприємці, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових 3717,5 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств – боржників 37 погасили заборгованість з заробітної плати в сумі 45,5 млн. гривень. Як результат, до місцевого бюджету надійшло 8,7 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 10,5 млн.грн. єдиного внеску”, – зазначив Дмитро Таран.