Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Факти безліцензійної торгівлі

, опубліковано 16 грудня 2019 о 16:25

Факти безліцензійної торгівлі

У грудні п.р. працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів   Головного управління ДПС у Черкаській області здійснюються заходи по відпрацюванню суб’єктів господарювання Черкаської області  щодо дотримання вимог законодавства у сфері обігу та реалізації підакцизної групи товарів, а саме алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального.
При  проведенні фактичних перевірок восьми суб’єктів господарювання, які реалізують пальне на  АЗС,  за місцем фактичного здійснення діяльності (Уманського, Жашківського,  Маньківського районів). Так, встановлено факти реалізації пального без ліцензії з 01.07.2019 по дату отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним. За вищезазначені порушення до суб’єктів господарювання будуть застосовані штрафні фінансові санкції у розмірі 2,0 млн.гривень.
Також, при  проведенні фактичних перевірок фізичних осіб підприємців Уманського району, встановлено факти зберігання, з метою подальшої реалізації прозорої та темної рідини з характерним запахом спирту в пластиковій тарі  20,5 л. без відповідних марок акцизного податку встановленого зразка та без супровідних документів, зберігання, з метою подальшої реалізації, горілки «ПШЕНИЧНА» в тарі типу «bag-in-box»  20,0 л.  без відповідних марок акцизного податку встановленого зразка, та без супровідних документів. За вищезазначені порушення до фізичних осіб підприємців будуть застосовані штрафні фінансові санкції у розмірі 139,0 тис. гривень.
При проведенні фактичної перевірки приватного підприємства у м.Черкаси, спільно з працівниками податкової міліції Головного управління ДФС у Черкаській області, встановлено факти зберігання та роздрібної торгівлі тютюновими виробами без марок акцизного податку встановленого зразка та без відповідної ліцензії, також, виявлено необлікований товар без супровідних документів на суму 149,0 тис. гривень.
За вищезазначені порушення до приватного підприємства будуть застосовані штрафні фінансові санкції у розмірі 325,7 тис. гривень.