Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 10 місяців платники податків перерахували до бюджету 489,9 млрд грн

, опубліковано 05 листопада 2019 о 16:42

Про це повідомив Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів та територіальних органів ДПС.

Зокрема, індикатив січня-жовтня з податку на прибуток виконаний на 106,3 %. За цей період сплачено податку на прибуток у розмірі 78,1 млрд грн, що на 2,5 млрд грн більше, ніж за 10 місяців 2018 року. Надходження з ПДВ з вироблених в Україні товарів склали 198,4 млрд грн або «плюс» 23,7 млрд грн до січня-жовтня минулого року  (+13,6%).

Також зросли надходження за основними податками і зборами до місцевих бюджетів. Загалом місцеві бюджети за січень-жовтень отримали 216,7 млрд грн. Для порівняння, за 10 місяців минулого року – 181,2 млрд грн.

«Визначені бюджетом показники з надходження податків будуть виконані на 100%. Завдяки підвищенню ефективності аналітичної роботи зараз ми перекриваємо схеми ухилення від оподаткування, які існували роками. І будемо це робити і надалі. Ми працюємо на результат, який відображається у конкретних цифрах – сплаті податків до бюджету», – зазначив очільник ДПС Сергій Верланов.