Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 1 жовтня діятимуть нові реквізити бюджетних рахунків для сплати податків

опубліковано 29 серпня 2019 о 13:20

ДФС та Державне казначейство України звертають увагу, що з 1 жовтня 2019 року почнуть діяти нові рахунки для сплати податків, зборів, платежів до державного і місцевихбюджетів. Державною казначейською службою України на виконання пункту З Постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунка (ІВАN) в Україні» здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IВАN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку - не більше 14 цифрових символів.

Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами буде здійснено Казначейством з 1 жовтня 2019 року.

Платникам варто готуватися до правильної сплати з 1 жовтня податків, зборів, платежів – на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN. Реквізити рахунків можна буде завантажити з порталу ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»), з порталу ДФС (розділ «Бюджетні рахунки»), або переглянути в центрах обслуговування платників.