Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Звенигородській ДПІ відбулася зустріч у форматі «круглого столу»

опубліковано 10 липня 2024 о 15:10

Днями начальник Звенигородської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Ірина Бистрова провела зустріч у форматі «круглого столу» з платниками податків щодо застосування спрощеної системи оподаткування.

Під час заходу посадовець акцентувала увагу, що підприємці – платники єдиного податку 2,3 та 4 груп зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО при здійсненні ними готівкових розрахунків з покупцями незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Водночас зауважила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, і така торгівля не пов’язана з реалізацією підакцизних товарів, РРО можуть не використовувати, однак зобов’язані використовувати КОРО і РК.

Посадовець поінформувала присутніх про умови перебування на спрощеній системі оподаткування для платників єдиного податку І, ІІ та ІІІ групи, про ліміти обсягу виручки, які дають можливість підприємцям перебувати на обраній ними групі єдиного податку у 2024 році, ставки єдиного податку та єдиного внеску, які необхідно сплачувати протягом 2024 року, нагадала про строки сплати податкових зобов’язань та строки подання податкової звітності ФОП.

Спілкуючись з присутніми, Ірина Бистрова звернула увагу на переваги офіційного працевлаштування, роз’яснила порядок оформлення трудових відносин, зокрема укладення договорів із найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня, а також на сумлінному виконанні свого обов’язку щодо сплати податків і зборів.

Крім того, посадовець наголосила підприємцям на перевагах подання звітності в електронному вигляді та можливості отримання податкової інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова». Вона прокоментувала, що у застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку.