Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Популяризація електронних сервісів ДПС України

опубліковано 09 липня 2024 о 17:03

Податківці Центру обслуговування платників Уманської державної податкової інспекції проводять зустрічі з підприємцями на тему: «Популяризація електронних сервісів ДПС України. Мобільний застосунок «Моя Податкова». Подання звітності в електронному вигляді. Порядок оформлення трудових відносин».

Також під час заходу заступнмк начальника ДПІ Наталія Ожогіна відповідачі на запитання повідомила, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин, а для малих виробників виноробної продукції алкогольних напоїв без додавання спирту: вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових), тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пальним може здійснюватися СГ (у тому числі іноземними СГ) всіх форм власності, зокрема їхніми виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання СГ (зокрема іноземним СГ, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) розпорядження про її анулювання в електронній формі засобами електронного зв’язку (ч. 55 ст. 15 Закону №481).

Якщо СГ не здійснює господарську діяльність, але при цьому ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами не анульовані, такий СГ зобов’язаний зробити щоквартальний черговий платіж до відповідного бюджету за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами та подати органу, яким видано ліцензію, копію платіжної інструкції з відміткою банку/небанківського надавача платіжних послуг.

Посадовець повідомила про сервіси ДПС України: «Електронний кабінет», Загальнодоступний інформаційний ресурс (ЗІР) і мобільний застосунок «Моя податкова». Зокрема, звернула увагу, що фізична особа може подати заяви засобами сервісу ДПС «Електронний кабінет» http://cabinet.tax.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова», не відвідуючи орган ДПС.

Під час заходу Наталія Ожогіна розповіла про особливості використання РРО/ПРРО та повідомила про штрафні санкції, які наразі діють у випадках порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Податківець звернула увагу на необхідність своєчасної та у повному обсязі сплати податкових платежів та правильного заповнення платіжної інструкції при сплаті податків.