Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Уманщини під час телефонної «гарячої лінії» розповідають про сплату податків

опубліковано 03 липня 2024 о 14:03

Працівники податкової служби в Умані спілкуються з платниками в телефонному режимі щодо сплати податків.

Так, днями податківці під час телефонної «гарячої лінії» нагадали запитувачам щодо сплати майнових податків громадянами та скорочення податкових боргів платників податків. 

Головний державний інспектор Уманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Черкаській області Андрій Віник нагадав запитувачам, що до кінця року в громадян ще є змога скористатися правом на податкову знижку. Зокрема, відшкодуванню підлягають сума коштів на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості навчання; проценти за користування іпотечним житловим кредитом, страхові платежі за договором довгострокового навчання; пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, сплата орендної плати за житло внутрішньо переміщеними особами. 

Для отримання податкової знижки платник податку має подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та копіями підтверджуючих документів до 31 грудня 2024 року. 

Зокрема, Андрій Дмитрович зазначив, що податкову декларацію про майновий стан і доходи зручно подати до контролюючих органів за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» та через Електронний кабінет.