Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кам’янська ДПІ: «Умови перебування ФОП (крім е-резидентів) на спрощеній системі оподаткування»

опубліковано 02 липня 2024 о 17:01

Днями в Кам’янській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Черкаській області провели чергову зустріч із платниками податків на тему: «Умови перебування ФОП (крім е-резидентів) на спрощеній системі оподаткування». 

Під час зустрічі посадовці довели до відома платників порядок державної реєстрації ФОП, вибір системи оподаткування, умови перебування платників  на  І-ІV групі єдиного податку, терміни подання податкової звітності ФОП та строки сплати податкових зобов’язань.

Звернули увагу, що перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому пп. 298.1.4 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, установлені в п.п. 291.4 ПКУ.

Для реєстрації платником єдиного податку обсяг доходу, отриманий протягом поточного року на загальній системі оподаткування, не повинен перевищувати дозволений граничний обсяг доходу, встановлений п. 291.4 ПКУ для відповідної групи платника єдиного податку, а саме: для І групи – у розмірі 167 мінімальних зарплат, для ІІ групи – 834 мінімальних зарплат, для ІІІ групи – 1167 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня відповідного року.   

Зазначено про зміни мінімальної заробітної плати з 1 квітня 2024 року, що вплине на розмір єдиного соціального внеску.

У ході спілкування фахівці звернули увагу платників на впровадження простого та зручного мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС, який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS, та за допомогою якого можна скористатись електронними сервісами від податкової служби. 

Також були надані роз’яснення, як за допомогою приватної частини Електронного кабінету подати податкову звітність в електронному вигляді, про можливість для громадян сплачувати податки та збори через Електронний кабінет.