Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливість інформування громадянами податкової служби про зміни у своїх реєстраційних даних

опубліковано 01 липня 2024 о 15:28

Фахівці Звенигородської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області постійно роз’яснення громадянам норм податкового законодавства, зокрема щодо внесення змін до даних Державного реєстру фізичних осіб при зміні місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові тощо. 

Зокрема, заступник начальника ДПІ Людмила Марченко в ході чергового заходу поінформувала платників, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема місця проживання, зобов’язані протягом місяця повідомити про це орган податкової служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР або заяву за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті) . 

Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а в разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу. 

Під час спілкування фахівець розповіла присутнім  про електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Крім того, пояснила, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті та як внести зміни до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. № 5ДР через Електронний кабінет.