Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення та практична допомога: У Чорнобаївській ДПІ комунікують з платниками податків

опубліковано 28 червня 2024 о 15:14

Щодня працівники Чорнобаївської ДПІ проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу та надають практичну допомогу платникам податків.

Про необхідність подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносять до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті). повідомили в ході тренінгу. Його днями провела інспекторка Чорнобаївської ДПІ Валентина Савенко. Протягом місяця з дня виникнення таких змін подається заява за формою № 5ДР (додаток 12 до Положення №822) або заява за формою № 5ДРП (додаток 13 до Положення № 822) відповідно, зауважила податківець платникам.

Фахівчиня звернула увагу, що фізичні особи мають можливість використовувати електронний кваліфікований підпис, подавати в електронному вигляді Заяву за формою № 5ДР про зміни у своїх  реєстраційних даних за допомогою електронних сервісів ДПС України, що значно економлять їхній час.