Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг із питань реєстрації книг обліку розрахункових операцій у Смілянській ДПІ

опубліковано 27 червня 2024 о 14:33

У Смілянській ДПІ Головного управління ДПС в Черкаській області Тетяна Плужник провела тренінг з платниками податків із питання реєстрації книг обліку розрахункових операцій.

У ході податківиця інформувала присутніх, що для реєстрації першої та наступних КОРО на господарську одиницю в контролюючому органі необхідно суб’єкту господарювання або представнику суб’єкта господарювання подати до контролюючого органу за основним місцем обліку заяву про реєстрацію КОРО та/або розрахункової книжки за формою № 1-КОРО. Книга ОРО реєструється на кожну окрему господарську одиницю, при цьому кількість книг ОРО, що реєструються одночасно, не обмежується. 

Під час тренінгу інспекторка також продемонструвала на практиці, як заповнити та подати заяву за формою № 1-КОРО за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет», роз’яснила порядок ведення КОРО та порядок заповнення РК та нюанси реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, а також відповіла на всі питання платників.

На завершення зустрічі Тетяна Василівна нагадала переваги використання сервісу ДПС «Електронний кабінет» та ознайомила з роботою мобільного застосунку «Моя податкова».