Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про встановлення та функціональні можливості безкоштовного програмного рішення ПРРО від ДПС

опубліковано 26 червня 2024 о 14:42

У Золотоніській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області спілкувалися з платниками податків щодо встановлення та функціональних можливостей безкоштовного програмного рішення ПРРО від ДПС. На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор Золотоніської ДПІ Наталія Сердюк. 

У ході спілкування фахівець податкової служби роз’яснила, що програмний РРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС. Серед функціональних можливостей ПРРО від ДПС: відкриття/закриття/автозакриття зміни; формування, реєстрація, видача чеків; додавання товарів/послуг у чек з номенклатури або вручну; друк та відправка фіскальних чеків покупцям на електронну пошту/месенджери; ведення довідників номенклатури (експорт/імпорт даних); ведення довідника ставок податків; використання сканера штрихкодів; додавання штрихкоду марки акцизного податку; різні форми розрахунку (готівкова/безготівкова/комбінована); оформлення знижки/повернення товару на окремий товар/чек; формування та перегляд X-звіту, Z-звіту; відправка Z-звіту до фіскального сервера; перехід/вихід у/з режиму офлайн із можливістю збереження/передачі даних до фіскального сервера. 

Платники податків дізналися: як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) в ПРРО; які способи отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через ПРРО; як зареєструвати касира для програмного РРО.