Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок і терміни реєстрації ПРРО розповіли у Звенигородській ДПІ

опубліковано 25 червня 2024 о 10:12

Тренінг щодо порядку та термінів реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій провели для платників Звенигородської громади. Старший державний інспектор Звенигородської  ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області  Ірина Шульга навчала платників податків.

Під час заходу посадовиця зазначила, що для реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання має сформувати в електронному вигляді Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (J/F1316605), що подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Фахівець податкової служби відмітила, що у реєстраційній заяві за формою №1-ПРРО зазначається локальний номер ПРРО, присвоєний такому ПРРО суб’єктом господарювання. Локальний номер ПРРО становить числовий номер, він є унікальним серед номерів, що присвоюються суб’єктом господарювання в довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці.

Посадовець також зазначила, що фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробка реєстраційної заяви за формою №1-ПРРО, за результатами якої ПРРО реєструється, або формується відмова в реєстрації ПРРО. Про результати обробки реєстраційної заяви за формою № 1-ПРРО суб’єкту господарювання надається або направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій.

Ірина Шульга поінформувала, що суб’єкту господарювання направляється інформація про реєстрацію ПРРО у другій квитанції, із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Насамкінець податківець надала бажаючим учасникам заходу допомогу щодо реєстрації ПРРО та закликала до максимального використання електронних сервісів ДПС.