Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарада щодо інструментів наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 24 червня 2024 о 13:23

Керівниця Уманської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Катерина Мовчан днями взяла участь в черговій нараді під головуванням очільниці міста Умань Ірини Плетньової. Обговорювали питання щодо координації діяльності, пов’язаної зі сплатою та надходженнями до бюджетів усіх рівнів у 2024 році та про виплату заробітної плати не нижче мінімального розміру. 

Поміж присутніх: начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, начальник відділу обслуговування громадян № 4 (сервісний центр) ГУ ПФУ в Черкаській області Анатолій Кузнець, директор Уманської філії Черкаського обласного Центру зайнятості Артем Савенко, інші посадові особи та представники Уманської міської ради. Серед запрошених – і посадові особи суб’єктів підприємницької діяльності юридичних та фізичних осіб, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної у 1 кварталі 2024 року.

Катерина Мовчан звернула увагу присутніх щодо обов’язку кожного сплачувати податки і збори в порядку й розмірах, встановлених законом відповідно до вимог статті 67 Конституції України.

Також податківець акцентувала увагу на перевагах використання електронних сервісів для виконання податкових процедур, зокрема через сервіс Електронний кабінет платника й мобільний додаток «Моя податкова» та на можливість повідомити про порушення податкового законодавства за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

Йшлося і про сплату податків в умовах воєнного часу, легалізацію трудових відносин, безперечне дотримання трудового законодавства при прийнятті працедавцями на роботу найманих працівників та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня. А ще про застосування РРО та або ПРРО, що є обов’язковим для більшості суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи та за певних винятків для роздрібної торгівлі на територіях сіл та селищ.