Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості подання повідомлення за ф. № 20-ОПП роз’яснили у Звенигородській ДПІ

опубліковано 24 червня 2024 о 13:20

Днями у Звенигородській ДПІ консультували платників щодо особливостей подання повідомлення за ф. № 20-ОПП. Заступник начальника Звенигородської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Людмила Марченко провела з платниками податків тренінг щодо заповнення та подання Повідомлення про об’єкти оподаткування, або об’єкти пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність.

У ході тренінгу посадовиця зазначила, що подання Повідомлення за ф. №20-ОПП передбачено податковим законодавством, що встановлює обов’язок платників податків стати на облік в органах державної податкової служби, а також обов’язок повідомляти податкові органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Форма повідомлення  20-ОПП затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 року «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів».

Також фахівець відмітила, що Повідомлення за ф. №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Людмила Марченко роз’яснила, що в разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Насамкінець заступник начальника надала практичну допомогу з питань користування електронними сервісами податкової служби та поінформувала, що перевірити подані відомості про об’єкти оподаткування можна в приватній частині Електронного кабінету платника податків.