Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові консультації: фахівці Смілянської ДПІ завжди готові допомогти

опубліковано 19 червня 2024 о 09:40

Як подати декларацію про майновий стан, щоб скористатися правом на податкову знижку або як зареєструвати РРО чи ПРРО? Відповіді на ці та інші питання щодо застосування податкового законодавства платники Смілянщини завжди можуть отримати від фахівців Смілянської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській  області.

Актуальними для платників податків також є роз’яснення щодо РРО чи ПРРО та особливості оподаткування акцизним податком, обігу та ліцензування підакцизних товарів у період дії воєнного стану. Фахівці, зокрема, розповіли про  операції, які не підлягають оподаткуванню акцизом у 2024 році, сплату акцизного податку на пальне, тютюнові вироби та алкогольні напої, заповнення податкової декларації з акцизного податку.

Також, мова йшла про роботу і можливості електронних сервісів податкової служби, зокрема,  мобільного застосунку “Моя податкова”, встановити який можна швидко  та безкоштовно на мобільний телефон. Даний додаток є надзвичайно простим у користування та багатофункціональним – тож отримати довідку про отримані доходи, дізнатися стан бюджетних розрахунків чи подати звітні документи тепер можна уже й через смартфон.

Податківці вкотре акцентували увагу підприємців на необхідності застосування РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунків за проданий товар чи надані послуги.