Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кам’янська ДПІ інформує: електронні податкові сервіси ДПС стають зручнішими

опубліковано 17 червня 2024 о 14:28

Кам’янська ДПІ провела чергову зустріч з платниками податків з метою популяризації електронних податкових сервісів від ДПС та роз’яснення порядку їх використання.

Під час зустрічі податківець повідомила відвідувачів Центру обслуговування платників про наступні вдосконалення в електронному кабінеті:

- Сервіс одержання платником документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевим бюджетами та цільовими фондами, удосконалено. Цей документ тепер формується автоматизовано, з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

- З 01 травня 2024 року платники в електронному кабінеті можуть отримувати Витяг щодо стану розрахунків з бюджетом за будь-який рік, починаючи з 2013 року. Витяг надається в розрізі податків, зборів та платежів, а також з єдиного внеску. Раніше такий документ можна було отримати лише за звітні періоди поточного року.

- Для платників, які мають податковий борг, в електронному кабінеті доступна функція розрахунку пені. Ця функція дозволяє платникам розрахувати суму пені, яка буде нарахована у разі погашення боргу станом на поточну дату.
Фахівчиня також наголосила, що використання електронних сервісів ДПС є зручним та економним у часі способом отримання необхідних відомостей від податкової служби.