Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У пріоритеті роботи ДПС – детінізація ринку праці

опубліковано 06 червня 2024 о 16:58

Тіньовий ринок праці та зайнятості населення – це не просто порушення норм чинного законодавства. Це – глобальна проблема, яка руйнує економіку та гальмує розвиток суспільства особливо під час дії воєнний стану. 

Із цих причин одним із пріоритетним напрямком співпраці податкової служби з органами місцевого самоврядування залишається питання дотримання норм законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізація ринку трудових відносин та зайнятості населення.

Так, робоча група зі сприяння легалізації ринку праці в Золотоніській громаді у складі з інспектора праці, представників Золотоніської міської ради та за участю головного державного інспектора Золотоніської державної податкової служби Головного управління ДПС у Черкаській області Ольги Романченко, провела інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території Золотоніської громади. Мета – інформування роботодавців та їхніх працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин та моніторингу стану його додержання. 

На переконання учасників заходу, саме систематичні профілактичні бесіди та усвідомлення неминучості дотримання чинного законодавства є запорукою добросовісного виконання суб’єктами господарювання їхнього обов’язку перед державою.