Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання податкового законодавства роз’яснюють підприємцям Чигиринської громади

опубліковано 04 червня 2024 о 17:07

Питання податкового законодавства обговорила з представником бізнесу в Чигиринській громаді керівниця Чигиринської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області Лариса Мерешко. Йшлося також про подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків та про оновлення та доповнення новими сервісами безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова»/

Під час зустрічі податківець звернула увагу платника податків на негативні наслідки для найманих працівників у разі нелегального працевлаштування. Це, зокрема, відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника – права на відпустку, на оплату листків непрацездатності тощо. 

Водночас податківець підкреслила, що неофіційно працевлаштовані громадяни втрачають пенсійний стаж та можливість отримання державної допомоги в разі втрати роботи, а місцеві бюджети натомість втрачають податкові надходження, які необхідні для розвитку соціальної інфраструктури та поліпшення обслуговування жителів громади у період воєнного стану.

Наприкінці зустрічі платникові розповіли про мобільний застосунок «Моя податкова» та надали проктичну допомогу із звантаженням мобільного застосуноку  на телефон.