Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення щодо обчислення земельного податку

опубліковано 03 червня 2024 о 16:51

До ЦОП Чорнобаївської ДПІ звернулася громадянка з метою надання роз’яснення щодо правильності обчислення суми земельного податку, нарахованого їй за 2023 рік.

Зауважимо, відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Земельний податок – обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів (п.п. 14.1.72 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Старший державний інспектор Чорнобаївської державної податкової інспекції Ліна Морчик у ході зустрічі з платницею провела звірку щодо відповідності площ земельних ділянок, які перебувають на обліку в ДПІ, фактичним даним та проведено детальний розрахунок земельного податку, який підлягає до сплати. Також громадянка подала заяву на застосування пільги зі сплати земельного податку відповідно до ст.281 Податкового кодексу України.