Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси податкової служби та подання звітності онлайн

опубліковано 18 квітня 2024 о 16:28

У Жашківській ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо електронних сервісів податкової служби та подання звітності онлайн.

Так, днями на зустрічі з платниками податків працівники ДПІ розповіли про зручність та простоту електронного звітування за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет», що розташований на веб-порталі Державної податкової служби.

«На відміну від інших програм для подання електронної звітності, сервіс «Електронний кабінет» не потребує інсталяції програмного забезпечення та забезпечує цілодобову взаємодію платників податків з органами державної податкової служби в режимі реального часу. Вхід до податкового сервісу «Електронний кабінет» можна здійснити за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також на вебпорталі ДПС України».

Вхід до особистого кабінету здійснюється платником при наявності кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Крім того, розповіли про використання можливостей електронних сервісів Державної податкової служби, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням «Електронного кабінету». За допомогою нього можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати інформацію про нарахування земельного податку чи податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Також звернули увагу платників на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків готівкою та розповіли про можливість отримати податкову знижку за витратами 2023 році.