Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання відомостей з державного реєстру фізичних осіб – під час чергового практикуму для платників податків у Звенигородській ДПІ

опубліковано 17 квітня 2024 о 17:03

У Звенигородській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області для відвідувачів Центру обслуговування провели практикум щодо порядку отримання інформації про доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Спілкуючись з учасниками навчання, заступник начальника ДПІ Людмила Марченко зазначила, що Порядок отримання відомостей з Державного реєстру визначено розділом X Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків,  згідно з яким відомості з Державного реєстру є документом, який безоплатно надається контролюючим органом за зверненням фізичної особи – платника податків (його представника) щодо отримання відомостей з Державного реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в Державному реєстрі.

Податківиця детально розповіла про порядок отримання про себе відомостей з Державного реєстру особисто або через представника. Роз’яснила порядок заповнення заяви за формою № 10ДР  та повідомила про перелік документів, які фізична особа додає до заяви.

Людмила Марченко повідомила й про можливості Електронного кабінету платника податків, як доступного сервісу,  за допомогою якого можна отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела/суми виплачених доходів та утриманих податків.  Вона на практиці продемонструвала, як користуватись електронним сервісом в «Електронному кабінеті платника» та як отримати відомості про себе щодо сум виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру.

Пані Людмила порекомендувала присутнім користуватись зручним мобільним застосунком «Моя податкова» від ДПС та  роз`яснила  порядок отримання електронного цифрового підпису.